Blog

Intenties schrijven tijdens de nieuwe maan

Ruwe bergkrital limited edition

De nieuwe maanfase is een periode waarin er veel positieve energie vrijkomt. Het is om deze reden dan ook mooi om juist in deze fase nieuwe intenties te formuleren. De nieuwe maan staat voor vernieuwing en het schrijven van nieuwe intenties voor de komende periode.

In het boek Moonology staat mooi beschreven hoe de maanfases werken en hoe deze fases het ritme op aarde beïnvloeden. Leven volgens het maanritme is dan ook helemaal niet zo gek. Wil je meer weten over deze manier van leven en over de maanfases dan is dit boek zeker een aanrader. In het boek wordt beschreven wat de werking is van de maan en je jouw leven kunt inrichting volgens de maanstanden,

Nieuwe Maan intenties kun je gebruiken voor heel veel onderwerpen. Het zo specifiek mogelijk omschrijven van jouw intenties is wel erg belangrijk. Het Universum kan alleen oppakken wat jij duidelijk omschrijft. Denk niet dat het wel begrepen wordt als jij opschrijft dat je een nieuwe baan wenst. Als dit jouw intentie is voor de komende periode omschrijf dan heel specifiek wat voor baan je zoekt, welke branche, hoeveel uur, aantal kilometers die je wilt rijden, etc, etc. Laat niks aan het toeval over.

Het opschrijven van jouw nieuwe maan intenties doen wij in een speciaal New Moon schriftje, na een korte meditatie.

De stappen voor het Nieuw Maan ritueel, intenties schrijven

Ruim op

Nieuwe maan staat voor los laten en het laten stromen van nieuwe energie. Voordat je begint met het ritueel is het belangrijk om op te ruimen. Gooi oude papieren weg, ruim lades op, verschoon lekker je bed. De ruimte  waarin jij straks jouw ritueel gaat uitvoeren dient ook lekker opgeruimd te zijn. Kijk goed naar wat je nog dient en clear de ruimte met bijvoorbeeld salie.

 

Be Kind

Wees lief voor jezelf en je omgeving. Creëer een fijne sfeer in je huis. Brand een mooie witte kaars, geuren in huis kunnen ook de sfeer verhogen. Wij gebruiken vaak Palo Santo voor het ritueel.

Self Love 

Edelstenen kunnen jouw extra ondersteuning bieden tijdens het ritueel. Neem een mooie Amethist of bergkristal in je hand of leg deze bij je neer. Wij gebruiken ook nog wel een rozenkwarts voor self love.

Mediteren

Ga lekker zitten in een houding die voor jou comfortabel is. Het liefst niet liggend omdat je dan wellicht in slaap valt. Door de meditatie zittend te doen voel je beter wat er in je lichaam afspeelt. Belangrijk is, doe wat goed voelt voor jou. Voel tijdens de meditatie waar jij blokkades voelt, sensaties in jouw lichaam. Ga daar even met je aandacht naartoe en voel wat het je te vertellen heeft. Je hoeft er verder niks mee.

Dankbaarheid

Dankbaarheid is het hoogst haalbare. Als jij vibreert op de frequentie van dankbaarheid zal je deze energie ook voelen stromen. Schrijf voor jezelf 5 dingen op waar jij dankbaar voor bent. Meer mag uiteraard ook. Voel de dankbaarheid als je het opschrijft.

Intenties voor de komende maand

Schrijf in jouw schriftje jouw doelen en dromen voor de komende maand. Wat zou jij willen doen of bereiken deze komende maand? Schrijf al deze punten zo specifiek mogelijk om. Neem hier de tijd voor. Door de tijd te nemen blijf je in de dankbaarheid. Het is belangrijk om tijdens het schrijven van de intenties al te voelen dat het is gebeurt. Het is er al. Al jouw dromen en doelen zijn al gemanifesteerd. Richt je vooral op het goede want daar vibreert deze maan energie op.

Geniet 

Sluit je ogen nogmaals en neem een mooie edelsteen in je hand. Visualiseer jouw doelen voor de komende maand nogmaals. Voel de joy… Als je klaar bent leg je deze steen op een mooi plekje neer. Elke keer als jij de komende maand naar deze steen kijkt zal jij jezelf herinneren aan jouw doelen

Wij wensen jouw een mooie periode toe