Blog

De Kracht van kristallen

kracht van kristallen

De kracht van kristallen, edelstenen en mineralen kunnen lang meegaan gaan mits je ze goed verzorg. Wanneer jouw edelstenen gaan veranderen van bijvoorbeeld kleur dan betekend dit dat ze hun kracht verliezen. Bij de amethist kan dit gebeuren. De intense paarse kleur kan minder intens worden of zelfs een beetje grijs worden. Andere stenen worden bijvoorbeeld dof of kunnen gaan barsten. Allemaal een teken van krachtsverlies. Edelstenen zijn net mensen, zij hebben aandacht en verzorging nodig. Edelstenen zijn een prachtig geschenk van de natuur dus ga er met liefde en respect mee om. Zij geven jou ook hun kracht als je er goed mee omgaat. Gezien deze liefde van de natuur willen wij je vragen om edelstenen die niet meer dienen terug te geven aan de natuur. Plaatst de steen terug in de aarde als de steen jouw niet langer van dienst is.

Reinigen edelstenen

Het reinigen van edelstenen is erg belangrijk. Edelstenen trekken energie aan en je weet nooit welke energie de edelsteen onderweg heeft aangetrokken. Het is jouw edelsteen dus het is belangrijk dat deze een fijne energie uitstraalt.

Edelstenen opladen, ontladen en grondig reinigen

Waarom is het belangrijk om jouw edelstenen te reinigen?

Net zoals menen, dieren en planten geven edelstenen energie af, maar nemen ook energie op uit hun omgeving. Edelstenen kunnen jouw helpen tijdens bepaalde situaties of in periodes. Bijvoorbeeld de Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in jou en anderen. De tijgeroog beschermt je en zorgt voor jou. Dit betekend dat de edelsteen jouw energie opneemt en zijn kracht wellicht verliest doordat hij jou aan het helpen is. Het is aan jou om de steen te helpen door de edelsteen te reinigen. Door het reinigen verwijder je de ongewenste energie en kan je de steen weer opladen met nieuwe energie.

Edelstenen ontladen

Water

Water is een snelle manier van reinigen maar geen grondige manier. Door de steen 5 minuten onder zacht lauw stromend water te houden verwijder je de ongewenste energie van de steen. Voor een intensievere manier van reinigen is het mogelijk om de edelsteen 24 uur in een schaaltje bronwater te leggen. Let op dat je plat water gebruikt, dus zonder koolzuur. In de 24 uur dat de steen in het bronwater ligt spoel je de steen elke 4 uur af en ververs je het bronwater.

Let op: leg nooit verschillende stenen in een bakje en niet elke edelsteen is gek op water. Chrysocolla, Seleniet, Calciet, Celestien, Preniet, Pyriet en Hematiet kunnen breken, oplossen of oxideren. Om deze stenen te reinigen gebruik leg je ze apart in een schaaltje. Dit schaaltje zet je in een grotere schaal met mineraal water.

Hematiet

Hematiet is een veilige, eenvoudige en goede manier van ontladen die altijd zijn werking heeft. Leg de edelstenen een nacht in een Abalone schelp met Hematietsplit. Hematiet is een ijzerhoudende steen die zelf niet ontladen hoeft te worden en zelfreinigend is.

Amethist en Seleniet

Amethist is een goede steen om andere edelstenen mee te reinigen. De frequentie van Amethist neutraliseert de negatieve energie van de vervuilde steen. Belangrijk is wel dat je rekening houdt met gelijkgerichte energie met andere woorden stenen die bij elkaar passen en elkaar energetisch niet verstoren. Laat de steen ongeveer een uur of twaalf of een cluster van Amethist liggen of nog beter in een Amethist geode voor het volledig ontladen en opladen van de edelsteen. Het is wel verstandig om nadien ook Amethist even goed te laten ontladen en te reinigen.

Seleniet heeft ook een reinigende eigenschappen. De zachte energie van Seleniet kan goed gebruikt worden om andere edelstenen te ontladen en op te laden. Seleniet heeft een zelfreinigende eigenschap. Net als de andere stenen heeft Seleniet ook aandacht nodig. Wij adviseren dan ook om seleniet tijdens de volle maan op te laden in het maanlicht. Zo kan seleniet optimaal werken.

Grondig reinigen

Als een steen ernstige vervuild is door de spanningen die de steen heeft overgenomen is het verstandig om de steen grondig te reinigen.  Om een maximale ontlading te bewerkstelligen leg je de steen eerst drie dagen in schoon bronwater. Dit betekent dat het water dagelijks verschoond moet worden.

Vervolgens plaats je de steen drie dagen in de aarde. In een schaaltje met potgrond mag ook maar let op dat er geen plant in de buurt is aangezien de energie vrijgave van de steen niet bevorderlijk is voor de plant. Haal de steen na drie dagen uit de aarde en haal de steen een paar keer door een kaarsvlam. Kijk hierbij wel uit voor aanslag op de steen.

De steen is op deze manier zeer grondig gereinigd door gebruik te maken van de elementen water, aarde en vuur.

Het opladen van stenen 

Zoals bij het reinigen elke steen een andere methode heeft en er meerderde methodes zijn geldt dit ook voor het opladen van de edelstenen. Een mooi ezelsbruggetje is dat de meeste heldere stenen opgeladen kunnen worden door de zon, doorzichtige stenen bij de volle maan en dichte stenen in de aarde. We nemen je mee in de verschillende manieren van opladen.

Zonlicht

De meeste heldere stenen zoals kristallen kun je prima opladen in de volle zon. Leg ze in een schaaltje of een doek in de zon maar let op de volgende stenen, deze houden niet van de zon: Amethist, Aquamarijn, Aventurijn, Beryl, Celestiet, Kunziet, Larimar, Malachiet, Opaal, Rozenkwarts, Toermalijn en Turkoois.

Amethist kan verkleuren door zonlicht. Turkoois kan eventueel zelfs barsten in de zon door uitdroging.

Maanlicht

Maanlicht werkt zeer fijne periode om de kracht van kristallen weer op te opladen van stenen. Vooral de doorzichtige edelstenen laden goed op tijdens de volle maan.

Aarde

Een fijne manier om edelstenen op te laden is om ze te plaatsen in de aarde, de plek waar ze vandaan komen. Aarde geeft rust. Deze manier is uiterst geschikt voor edelstenen die extra kracht mogen ontvangen door de energie die zij hebben moeten loslaten. Een prima manier om stenen op te laden is om de stenen in de aarde te plaatsen.

Malachiet, calcietsoorten en barnsteen kunnen deze manier van opladen minder goed verdragen. Wij raden het dan ook af om deze stenen op deze manier op te laden.

Wees lief voor jouw stenen en jij zult de kracht van kristallen ervaren